Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 24/06/2017
19:00 - 21:00

Τοποθεσία
Ξενοδοχείο Du Lac

Κατηγορία


Η Β’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση κοινού με θέμα: «Η Οικονομία και η Ηθική στην Υγεία».

Η Ιατρική από την εποχή των Κλασικών Χρόνων στηρίζεται στην Ιπποκρατειακή Ηθική, αίτημα της οποίας αποτελεί η παραδοχή ότι ο Ιατρός είναι υπόλογος αποκλειστικά και μόνο στον νοσούντα άνθρωπο. Η Ιπποκρατειακή ηθική όσο και εάν φαίνεται παράδοξο δεν υπήρξε η μόνη Ιατρική Ηθική στην πορεία της ανθρωπότητας. Πριν από αυτή υπήρξαν ιατρικές ηθικές απόψεις που βασιζόταν σε παραδοχές ότι ο Ιατρός είναι υπόλογος κατά κύριο λόγο στην Κοινωνία και όχι στον νοσούντα άνθρωπο. Η αύξηση του κόστους των  υπηρεσιών υγείας, εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού και της χρήσης θεραπειών υψηλής τεχνολογίας, δημιουργεί στις μέρες έμμεσες αμφισβητήσεις της Ιπποκρατειακής Ηθικής. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επομένως αναμένεται πέραν των εισηγήσεων να συζητηθούν οι απόψεις και τα ερωτήματα των Πολιτών στα προβλήματα που η σύγχρονη οικονομία δημιουργεί στην Ιατρική Ηθική. Οι ραγδαίες και ταχύτατες εξελίξεις στην επιστήμη αλλά κα ταυτόχρονα οι δεοντολογικοί κανόνες, η νομοθεσία και τα σύγχρονα  οικονομικά πλαίσια που ορίζουν την ιατρική έρευνα εξάσκηση φέρουν αντιμέτωπους τους ερευνητές, και κλινικούς ιατρούς με σημαντικά διλήμματα. Είναι επομένως αναγκαίο να αρχίσουμε σαν κοινωνία να τα συζητούμε και να προβληματιζόμαστε.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε την Πρόσκληση και την Αφίσα της εκδήλωσης

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Cardio Cath II Meeting 2017» που θα πραγματοποιηθεί στις 22- 24 Ιουνίου 2017, στο Νησί των Ιωαννίνων

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Β Καρδιολογική Κλινική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.cardio-cath.gr/


Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόσωπο ή Υπηρεσία: Conferre S.A.

Τηλέφωνο: 2651068610

Email: info@conferre.gr


Συνημμένα αρχεία:
  1. economy-and-ethics-invitation
  2. economy-and-ethics-poster