Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 17/10/2017
15:00 - 18:00

Τοποθεσία
Αίθουσα Σεμιναρίων Π.Τ.Ν. (1ος όροφος)

Κατηγορία


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University της Βραζιλίας οργανώνουν Μικρό Αφιερωματικό Συμπόσιο με τίτλο Lingua grega, nossa paixão! («Ελληνική Γλώσσα, το πάθος μας!»). Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Ελληνική Γλώσσα και Γλωσσολογία» και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και από 3 έως 6 μ.μ. στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Π.Τ.Ν. (1ος όροφος).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των δράσεων του Instituto De Letras και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών τα τελευταία δύο χρόνια, με σειρά κοινών πρωτοβουλιών όπως είναι το Ελληνοβραζιλιάνικο Συμπόσιο που οργανώθηκε πέρυσι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η συλλογική έκδοση για την ελληνική γλώσσα στο πλαίσιο του περιοδικού Revista de Estudos Hellenicos, οι συμμετοχές Καθηγητών του Rio De Janeiro University στα δύο τελευταία Θερινά Πανεπιστήμια «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» κ.ά.
Στο Αφιερωματικό Συμπόσιο θα μιλήσουν οι κ.κ.

  • Fernanda Lemos De Lima, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Συντονίστρια Τομέα Ελληνικής Γλώσσας του Rio De Janeiro University.
  • Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γενικός Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
  • Σμαράγδα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διδακτικής Νεοελληνικής Γλώσσας Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας.
  • Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία έχει αναλάβει και την οργάνωση – συντονισμό της εκδήλωσης.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Instituto De Letras του Rio De Janeiro University της Βραζιλίας

Κόστος συμμετοχής:


Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόσωπο ή Υπηρεσία: Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Συνημμένα αρχεία:
  1. MIKRO AFIEROMATIKO SYMPOSIO
  2. AFISA ELLHNIKH GLWSSA TELIKH