Καμεράτα - Ορχήστρα

Η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2016. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου, που έχουν ήδη μια ανάλογη μόρφωση και εκπαίδευση σε κάποιο μουσικό όργανο κλασικής ορχήστρας.

Στην περσινή πρώτη σύντομη δοκιμαστική περίοδο, συμμετείχαν 14 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, 3 πρώτα βιολιά, 3 δεύτερα, 1 βιόλα, 2 βιολοντσέλα, 2 κοντραμπάσα, 1 φλάουτο και 2 κλαρινέτα.

Το Μάιο του 2016, η νεοσύστατη Καμεράτα πλαισίωσε μουσικά δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τελετή Αναγόρευσης του Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου (13 Μαΐου 2016, Ιωάννινα) και στην Τελετή Λήξης του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Συνεδρίου EPOQUE (20-22 Μαΐου 2016, Ιωάννινα)

Η Καμεράτα ξεκίνησε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2016-17 διπλασιάζοντας τα μέλη της που τώρα ανέρχονται σε 26 φοιτητές, 7 πρώτα βιολιά, 6 δεύτερα, 2 βιόλες, 4 βιολοντσέλα, 2 κοντραμπάσα, 2 φλάουτα, 2 κλαρινέτα και 1 τρομπέτα.

Επόμενες εμφανίσεις της έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στην εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες που διοργανώνει κάθε χρόνο στην αίθουσα «Γεώργιος Μυλωνάς» το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 στην κεντρική εκδήλωση για την 104η Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Τα μέλη της Καμεράτα συγκροτούν μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου, τρίο, κουαρτέτα, κουϊντέτα, με τα οποία πλαισιώνονται μουσικά διάφορες εκδηλώσεις και τελετές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Καμεράτα δέχεται νέα μέλη, φοιτητές όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την παρακάτω αίτηση και να την στείλουν με e-mail στο ederveni@cc.uoi.gr

Επικοινωνία

Καμεράτα -Ορχήστρα
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
Πανεπιστημιούπολη, 45 110 Ιωάννινα

Υπεύθυνη επικοινωνίας
Ελένη Δερβένη

Τηλέφωνo: 26510-07319
Ε-mail: ederveni@cc.uoi.gr