Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 10/10/2018 - 13/10/2018
00:00

Τοποθεσία
Ίδρυμα Ευγενίδου

Κατηγορία


Ανακοίνωση και πρόσκληση αποστολής επιστημονικών εργασιών για το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Διεπιστημονική πολυφασματική μοντελοποίηση και συνεργασία για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς» (1st International Conference on Transdisciplinary Multispectral Modeling and Cooperation for the Preservation of Cultural Heritage, TMM_CH 2018), το οποίο θα γίνει στην Αθήνα από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2018, με την ενεργό συμμετοχή της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με αναφορά στην περιοδική ψηφιακή έκθεση «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο» η οποία πραγματοποιείται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών από τις 21 Μαΐου 2018 ως τις 31 Ιανουαρίου 2019. Για το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, σχεδιάζονται επιστημονικές επισκέψεις περιπάτου και ομιλίας στην Ακρόπολη και την Αρχαία Αγορά (στα βήματα της Ελληνικής Περιπατητικής Φιλοσοφικής Σχολής) και σε άλλους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους σχεδιάζονται το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις (NGS, WMF, ICOMOS, CIPA, OWHC κ.α.), καθώς και διεθνή και ελληνικά δίκτυα και ενώσεις στον τομέα της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διεθνής επιστημονική επιτροπή καλωσορίζει ερευνητικές εισηγήσεις για παρουσιάσεις και posters  στα αγγλικά. Οι υποβληθείσες περιλήψεις και εργασίες θα αξιολογηθούν με πλήρη κρίση και όσες γίνουν δεκτές θα χωριστούν σε συνεδρίες. Παρακαλούμε να ελέγχετε τις σημαντικές ημερομηνίες για τις προθεσμίες υποβολής. Επιλεγμένες εργασίες θα δημοσιευθούν σε ειδικό τόμο διεθνώς αναγνωρισμένης έκδοσης και θα είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Συνημμένα μπορείτε να βρείτε την αφίσα του συνεδρίου.

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κόστος συμμετοχής:

Σχετικός σύνδεσμος: http://tmm-ch2018.com/


Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόσωπο ή Υπηρεσία: Κοσμητεία Πολυτεχνικής Σχολής


Συνημμένα αρχεία:
  1. TMM-CH.b