Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 20/03/2019
10:00 - 14:00

Τοποθεσία
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Κατηγορία


Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Σας ενημερώνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στο συνεδριακό κέντρο “Κάρολος Παπούλιας” από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου 2019 το διεθνές Συνέδριο Crisis in Contexts, της διεθνούς κοινότητας για την κοινωνικοπολιτισμική έρευνα ISCAR (http://iscar2019.conf.uoi.gr).

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί ως παράλληλη εκδήλωση το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων επιστήμης και αειφορίας της χώρας και του εξωτερικού. Θα συμμετάσχουν επίσης ερευνητές και καθηγητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια του Καναδά, Ρωσίας, Βραζιλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και από πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια από την Ελβετία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, από βαλκανικές χώρες κ.α.

Τις δράσεις του Φεστιβάλ που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ. Ηπείρου και τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, συντονίζει η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια, Κατερίνα Πλακίτση και η ερευνητική ομάδα @fise group.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προβληθούν οι δράσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας προς την κατεύθυνση της αειφορίας στο πλαίσιο των επιστημονικών και εκπαιδευτικών πρακτικών για τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Arts and Mathematics – STEAM Εκπαίδευση) και ειδικότερα στις παρακάτω θεματικές :

– Καταπέλτες (Mangonels)
– Βιοποικιλότητα (Biodiversity)
– Τέχνη από “σκουπίδια” – ανακυκλώσιμα υλικά (Trash Art)
– Ρομποτική (Robotics)
– 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals)
(https://www.unric.org/el/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=71)

Γνωρίζοντας τις δράσεις των σχολικών μονάδων ευθύνης και των φορέων σας προς την κατεύθυνση της Αειφορίας (KEA, φορείς διαχείρισης, φορείς ένταξης, μουσεία κ.ά.), απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στις παραπάνω θεματικές του Φεστιβάλ με posters – αφίσες – ενημερωτικό υλικό που θα αναδεικνύουν το έργο τους και παρακαλούμε να κοινοποιήσετε στις ενδιαφερόμενες δομές την πρόσκληση που απευθύνουμε.

Συνημμένα, θα βρείτε το Δελτίο τύπου και την Πρόσκληση για το Φεστιβάλ.

Πρόσθετες πληροφορίες


Κόστος συμμετοχής:


Συνημμένα αρχεία:
  1. iscar_invitation_festival_2019
  2. iscar_anakoinwsh_2019