Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 17/04/2018
18:00 - 20:00

Τοποθεσία
Ξενοδοχείο «Du Lac» - Ιωάννινα

Κατηγορία


Ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 17-4-2018 στο Ξενοδοχείο DuLac, 4η εκδήλωση διαδραστική συνάντηση της Ακαδημίας για Γονείς με θέμα «Εμβόλια και Εμβολιασμοί» λόγω μη άφιξης του ομιλητή εξαιτίας της μη πραγματοποίησης της χθεσινοβραδινής πτήσης στα Ιωάννινα.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσο, Καθηγητή και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.Ε.Υ.) με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια, διοργανώνουν την 4η από τις 8 μηνιαίες δίωρες διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς.

Η τέταρτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. (αναβάλλεται) στο Ξενοδοχείο DuLac, όπου ο κ. Δημήτρης Α. Καφετζής, Ομοτ. Καθητητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα: “Εμβόλια και Εμβολιασμοί”.

Ο Εμβολιασμός είναι η πιο απλή και εφικτή μέθοδος προαγωγής της υγείας. Δεν έχει στόχο να προφυλάξει μόνο το άτομο που εμβολιάζεται, αλλά απώτερος στόχος είναι να προκληθεί η ευρύτερη δυνατή προστασία του πληθυσμού.

Στην τέταρτη συνάντηση θα γίνει αναφορά, μεταξύ άλλων, σε επίκαιρα θέματα και ερωτήματα όπως: Ποια εμβόλια πρέπει να γίνονται στα παιδιά και στους εφήβους; Πρέπει οι έγκυες να εμβολιάζονται; Τι γίνεται με την 3η ηλικία; Τι συμβαίνει με το αντιγριπικό εμβόλιο; Τι είναι το αντιεμβολιαστικό κίνημα;

Δύο λόγια για τον ομιλητή

Ο κ. Δημήτρης Καφετζής, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μετεκπαίδευση στην Παιδιατρική Λοιμωξιολογία, διετέλεσε διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α., καθώς και της B΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2017 έχει αναλάβει την αναδιοργάνωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan. Ο κ. Καφετζής έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών, ενώ σε πολλές από αυτές είναι ιδρυτικό μέλος (ESPID, ΕΛΕΠΛ, κ.ά). Υπήρξε, επίσης, Μέλος ή Πρόεδρος επιστημονικών επιτροπών του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ και του Νοσοκομείου Παίδων, ενώ έχει δώσει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια και Οργανισμούς του εξωτερικού και έχει τιμηθεί για την προσφορά του στον τομέα της Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

 

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τομέας Υγείας του Παιδιού - Τμήμα Ιατρικής του Π.Ι. & η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Σχετικός σύνδεσμος: http://bit.ly/4-AKADHMIAgiaGONEIS


Συνημμένα αρχεία:
  1. 4η_Συνάντηση_17-4-2018-Akadhmia_gia_goneis
  2. Αφίσα 4ης Συνάντησης - Ακαδημία για Γονείς - 17-04-2018