Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 08/11/2018
17:15

Τοποθεσία
Συνεδριακό Κέντρο "Κάρολος Παπούλιας"

Κατηγορία


Στο πλαίσιο της «Ημέρας Καριέρας 2018» θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα Ιωάννινα το «Career Talks», μια διαδραστική εκδήλωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τα μη τυπικά μονοπάτια εργασίας και μάθησης μέσω εμπνευσμένων ομιλιών από νέους αλλά και πιο έμπειρους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και ερευνητές. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας, η κινητικότητα των νέων, η δικτύωση, η σύνδεση της έρευνας με την αγορά εργασίας, οι νέοι τρόποι «έξυπνης» διαχείρισης των σπουδών, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η επωφελής δικτύωση με Έλληνες από όλο τον κόσμο και οι ευκαιρίες που υπάρχουν, αλλά δεν τις ξέρουμε, θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης με στόχο να διευρυνθούν οι ορίζοντες όλων όσων συμμετάσχουν!

Το «Career Talks» απευθύνεται σε φοιτητές όλων των τμημάτων, αποφοίτους, νέους, επαγγελματίες, startuppers, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους θεσμικών φορέων, εκπαιδευτικούς ακόμη και γονείς!

Είναι άραγε τόσο «στερεοτυπικά» τα πράγματα στην εποχή μας; Με ποιόν τρόπο μπορούμε να κάνουμε επιλογές που θα μας βοηθήσουν να αδράξουμε την ευκαιρία για έναν νέο επαγγελματικό και προσωπικό ορίζοντα; Μήπως απλά έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις σπουδές μας και να έχουμε ένα επαγγελματικό μονοπάτι διαφορετικό από το… προδιαγεγραμμένο; Πώς μπορούν να επιτευχθούν στενότερες συνεργασίες μεταξύ των Ελλήνων, εντός και εκτός της χώρας; Πώς μπορούν να λειτουργήσουν παραδειγματικά οι περιπτώσεις καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα τα Ιωάννινα για τη νέα επιχειρηματική πραγματικότητα της Ελλάδας; Ποιες είναι οι διαστάσεις του brain drain που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της ανάπτυξης, της οικονομίας και της κοινωνίας;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν με την πολύτιμη συμβολή του κοινού σε δυο ξεχωριστά πάνελ, το ένα με επίκεντρο τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και το δεύτερο με επίκεντρο τις τεχνολογίες αιχμής και τις θετικές επιστήμες.

 

Στο πρώτο πάνελ θα συμμετέχουν η Μαρία Καλιαμπού, Senior Lector της νέας ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Yale (μέσω skype), ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, συνιδρυτής του WE AfriHug και Erasmus Mundus Association Ambassador, η Φαίη Ορφανού, Innovation Facilitator στην AELIA και η Όλγα Σταμαθιουδάκη Organisational Development & Corporate Communication Director στην Qualco.

Στο δεύτερο πάνελ θα συμμετέχουν ο Μανώλης Μπαμπάτσικος, 3D VR/AR medical visualization artist, 3D MedWorld, ο Νικόλαος Κόλμαν, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών και Αντιπρόεδρος της Leriva Pharma, η Αναστασία Νικολοπούλου, Assistant Professor of Radiopharmaceutical Sciences, Weill Cornell Medicine, member of the board of Directors to the Hellenic Bioscientific Association in the USA (μέσω skype), ο Ηλίας Σταθάτος, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και συνιδρυτής της BRITE Solar Hellas, ο Ιωάννης Τσιλιμπάρης, Managing Director στην P&I Hellas Ltd και ο Νικόλαος Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Accenture.

Τα δυο πάνελ θα συντονίσουν ο Δημήτρης Μαραγκός, συντονιστής της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» και η Έφη Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικά Υπεύθυνος του EURAXESS Services Centre Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μάμαντος Προδρομίδης και ο Δημήτριος Σανόπουλος, Συντονιστής του Ελληνικού Δικτύου EURAXESS, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, με προεγγραφή, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Όσοι δεν μπορούν να παραβρίσκονται με φυσική παρουσία στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μέσω live streaming.

Το «Career Talks» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας» και ώρα 17.15

Το «Career Talks» συνδιοργανώνει η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Euraxess Services Centre και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο πλαίσιο του project ERA-Mobilcar.GR και της πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» αντίστοιχα.

 

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

Η «Ημέρα Καριέρας 2018» και το «Career Talks» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιειούνται στο πλαίσιο του έργου «Horizon 2020 ERA-MobilCar.GR», ERA Mobility and Researchers Career Days

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 29 Οκτ 2018 @ 17:52 – Προσθήκη αρχείου: agenda_career talks.pdf

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας

Κόστος συμμετοχής: -

Σχετικός σύνδεσμος: http://careerday.dasta.uoi.gr/


Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόσωπο ή Υπηρεσία: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας


Συνημμένα αρχεία:
  1. Career Talks_HK2018
  2. poster-Careerday_CareerTalk2018
  3. Carrer Talks.SaveDay
  4. agenda_career talks