Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 06/02/2018
16:00

Τοποθεσία
Αίθουσα Σεμιναρίων Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Κατηγορία


Εργαστήρι Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης
για τους Mentees του
Προγράμματος Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

“Κατανοώ τις Ευκαιρίες & Αναπτύσσω τις κατάλληλες Δεξιότητες”

 

Το Πρόγραμμα Mentoring Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.) στοχεύει στην έγκαιρη ενδυνάμωση και υποστήριξη των νέων επιστημόνων στην πορεία της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, έτσι ώστε να διερευνήσουν και να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές τους και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους καθιστώντας τον εαυτό τους χρήσιμο στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον. Το Πρόγραμμα Mentoring Π.Ι. αποτελεί μια σχέση συνεργασίας μεταξύ ενός έμπειρου επαγγελματία και ενός νέου ανθρώπου, λιγότερο έμπειρου, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για διάφορους τομείς απασχόλησης ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του νέου.

Οι νέοι πτυχιούχοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν το νέο “χάρτη” επαγγελμάτων που έχει διαμορφωθεί σήμερα αλλά και να κατανοήσουν ποιες είναι οι επαγγελματικές δεξιότητες, που απαιτούνται από την αγορά εργασίας και έχουν ανάγκη από μια πολύπλευρη ενημέρωση. Για να επιτευχθεί αυτό ως βασικό εργαλείο χρησιμοποιείται η καθοριστικής σημασίας δημιουργία της σχέσης mentoring με έναν εθελοντή επαγγελματία στο ρόλο του Mentor, ενώ παράλληλα μια σειρά από επιλεγμένες δράσεις, στο πλαίσιο του Προγράμματος, επιδιώκουν την ενδυνάμωσή τους.

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 16.00 στην Αίθουσα Σεμιναρίων Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ΑΕΛΙΑ, οργανισμός επαγγελματικής ενδυνάμωσης (capacity building) θα πραγματοποιήσει για τους mentees του Προγράμματος Mentoring Π.Ι. Εργαστήρι Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης με τίτλο “Κατανοώ τις Ευκαιρίες & Αναπτύσσω τις κατάλληλες Δεξιότητες”. Οι συμμετέχοντες mentees θα ασκηθούν στο πώς να μπορούν να αναγνωρίζουν και να αξιοποιούν τις επαγγελματικές ευκαιρίες και να αναγνωρίζουν τις δεξιότητες που χρειάζονται να αναπτύξουν για την επαγγελματική επιτυχία αλλά και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας
του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Tηλ.: 26510-07278
E-mail: dasta@uoi.gr
Πρόγραμμα Mentoring: http://mentoring.dasta.uoi.gr/

 

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Συνημμένα αρχεία:

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Σχετικός σύνδεσμος: http://mentoring.dasta.uoi.gr/


Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόσωπο ή Υπηρεσία: Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας

Τηλέφωνο: 26510-07278

Email: dasta@uoi.gr


Συνημμένα αρχεία:
  1. DT.workshop_mentees_mentoring.uoi
  2. workshop_mentees_mentoring.uoi-06-02-poster