Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 15/05/2017 - 16/05/2017
10:00 - 21:00

Τοποθεσία
Xώρος των παλαιών εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δόμπολη

Κατηγορία


Ο καλλιτέχνης Nikhil Chopra παρουσιάζει στις 15/05 και 16/05 την performance  Drawing a Line through Landscape (Part 2: On the Road) στα Ιωάννινα σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Nikhil Chopra συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Documenta 14 (που εγκαινιάστηκε στην Αθήνα στις 8 Απριλίου 2017) με το πρώτο μέρος της performance «Σχεδίαση μιας Γραμμής μέσα από το Τοπίο» διάρκειας εξήντα ωρών.

Για το δεύτερο μέρος της performance  ο καλλιτέχνης θα ταξιδέψει οδικώς από την Αθήνα στο Κάσελ της Γερμανίας από τις 13 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2017. Πρώτος σταθμός του δεύτερου μέρους της performance θα είναι τα Ιωάννινα, όπου θα πραγματοποιήσει ένα μέρος του έργου στη περιοχή της Δόμπολης 15 και 16/05 σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο καλλιτέχνης θα ολοκληρώσει την performance στα εγκαίνια της Documenta 14 στο Kassel, στον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof συνδυάζοντας όλα τα σχέδια που πραγματοποίησε στους διάφορους τόπους-σταθμούς της διαδρομής σε ένα συνεχές πανοραμικό σχέδιο θέτοντας το ερώτημα:

«Πώς η performance, με τον καλλιτέχνη ως νομά θα μπορέσει να μετασχηματίσει δυναμικά χώρους, τόπους, ανθρώπους και τον ίδιο τον καλλιτέχνη; Η απάντηση βρίσκεται στη  στιγμή.»

Διάρκεια: Η perfomance θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15/05 στις 10.00 και θα είναι συνεχής μέχρι τη λήξη της την Τρίτη 16/05 την ώρα δύσης του ηλίου. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο των παλαιών εστιών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Δόμπολη όπου διεξάγεται η performance όλες τις ώρες.

Collaborations

Performance interventions in

-Sofia by Ivo Ivan

-Gorna Lipnitsa by Madhavi Gore and Jana Prepeluh

-Budapest by Ivan Angelus and Budapest Contemporary Dance Academy

Costume Design– Loise Braganza

Set Design– Aradhana Seth

Film– Sophie Winqvist

Song Writer– Gautam Sharma

Music– Ranjit Arapurkal

Driver– Stephen Frick

Documentation– Madhavi Gore

Project Assistant– Shaira Sequeira

Project Supported by Documenta 14, Piramal Art Foundation, Payal and Anurag Khanna, Galleria Continua and Chatterjee & Lal

 

Project Partners– University of Ioannina, Department of Fine Arts; Tsarino Foundation; Sofia Underground Performance Art Festival; Atelie Plastelin, Sofia; Old School Art Residency, Gorna Lipnitsa; Tancskola, Budapest; Bridgeguard Residency, Sturovo; Apart Collective, Bratislava.

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Documenta 14 σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κόστος συμμετοχής:

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.documenta14.de/gr/artists/13535/nikhil-chopra


Συνημμένα αρχεία:
  1. Chopra_part2_small
  2. Chopra-Ioannina