Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 15/03/2019
09:00

Τοποθεσία
Αμφιθέατρο Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Κατηγορία


Το Σεμινάριο, με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Καθηγήτριας Ακτινολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίας Ι. Αργυροπούλου και φέρει τη «σφραγίδα» του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Centre Hospitalier Régional  Universitaire de Lille της Γαλλίας.

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, θα ταξιδέψουν από τη Lille της Γαλλίας για να μιλήσουν για τη διάγνωση και διαχείριση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, ο Καθηγητής Νευρολογίας Didier Leys και ο Καθηγητής Νευροακτινολογίας Jean Pierre Pruvo, ενώ από το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων θα μιλήσει η Καθηγήτρια Ακτινολογίας Μαρία Ι Αργυροπούλου.

Η θεματολογία του Σεμιναρίου, επικεντρώνεται στις καινοτομίες στην απεικόνιση του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου στους ενήλικες και τα παιδία, και σε σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις  όπως η  μηχανική θρομβεκτομή.

Η συγκεκριμένη επιστημονική εκδήλωση ασχολείται με ένα σημαντικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από αυξημένη θνητότητα αλλά  κυρίως από υψηλά ποσοστά σημαντικής αναπηρίας. Η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί τη λειτουργία εξειδικευμένου κέντρου διάγνωσης και αντιμετώπισης  αγγειακών εγκεφαλικών (Stroke center), με σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου θεραπευτικών επιλογών, με επιτομή την μηχανική θρομβεκτομή. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα μεταφέρουν τη μακρόχρονη εμπειρία τους, καθώς ηγούνται ενός από τα μεγαλύτερα  Stroke centers  στην Ευρώπη.

Πρόσθετες πληροφορίες


Οργάνωση: Εργαστήριο Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν Εγγραφή

Σχετικός σύνδεσμος: http://www.conferre.gr/event-detail.aspx?event=452


Στοιχεία Επικοινωνίας

Πρόσωπο ή Υπηρεσία: Μαρία Ι. Αργυροπούλου

Τηλέφωνο: (+30) 26510-07733

Email: margyrop@cc.uoi.gr


Συνημμένα αρχεία:
  1. Stroke-2019-POSTER